Vandaag ben je pas écht populair als je een fictieve Twitter-account hebt. Onder meer Urbanus, Herman Brusselmans en Lesley-Ann Poppe kregen er al mee te maken. Zulke nepaccounts kunnen grappig zijn, maar soms zitten er ook minder eerbare bedoelingen achter. Twitter laat dit dan ook enkel toe als in de bio wordt aangegeven dat het om een parodie-account gaat, zodat volgers niet misleid worden. Omdat veel nepaccounts beheerd worden door mensen met een goed gevoel voor humor, delen we hier de beste 10. Zoals je zult zien, zijn het niet alleen bestaande personen die geparodieerd worden.

1. God (@TheTweetOfGod)

Deze account bewijst dat God niet alleen ondergrondelijk, maar ook hilarisch is. Meestal zijn de tweets vrij onschuldig, zoals deze: I work in mysterious ways. Then I leave the office and relax in mysterious ways . Wie vindt dat er met religie niet gespot mag worden, slaat deze account best over, want soms is de humor ook wat gewaagder: On this World Cancer Day, please take a moment to reflect on what a cruel bastard I am.

2. Kortjakje (@Kortjakje_)

De beheerder van dit profiel laat regelmatig weten hoe hij zich voelt. Op zich niet baanbrekend, maar wel erg grappig voor wie zich Kortjakje herinnert uit zijn jeugd. Wie het liedje kent, kan eigenlijk voorspellen hoe het met hem gaat. Dat verklaart ook zijn Twitter-bio: Voelt zich best vaak ziekjes, behalve op zondag.

3. Big Ben (@big_ben_clock)

De Twitterversie van de Big Ben doet eigenlijk net hetzelfde als de échte toren: elk uur vertelt hij hoe laat het is door een aantal ‘BONG’en te tweeten. Een simpele formule, maar wel heel succesvol: de account heeft meer dan 450.000 volgers.

4. Willem-Alexander (@koning_NL)

Een van de populairste Twitter-accounts bij onze Noorderburen, ook al is het een vals profiel. Vroeger was dit het profiel van koningin Beatrix, maar toen zij de fakkel doorgaf aan haar zoon is de naam veranderd in Willem-Alexander. De valse Willem-Alexander geeft zijn ongezouten mening over alles wat met het koningshuis te maken heeft.

5. Koning Filip (@Koning_BE, @FilipBelgie)

Ook onze eigen koning is het onderwerp van ‘valse’ Twitterprofielen. Ze geven gevatte commentaren op gebeurtenissen die hem of zijn familie aanbelangen.

6. Chuck Norris (@chuck_facts)

Over de ‘onbreekbare’ Chuck Norris doen al jaren de gekste quotes de ronde. De bovenmenselijke krachten van de acteur zijn dan ook al jaren eenrunning gag. Wie deze tweetende Norris volgt, krijgt regelmatig een sterke quote in zijn newsfeed. De bio zegt eigenlijk alles: Chuck Norris can kill two stones with one bird. These facts may not be facts, it’s probably safer to believe them though.

7. Yves Leterme (@YLeterme)

Dit is geen nepprofiel, maar wel eentje dat bewijst dat het origineel soms niet te overtreffen is. Je weet nooit precies wanneer hij nog eens zal toeslaan, en dat maakt het net zo spannend. CD&V-politicus Yves Leterme vergeet soms dat Twitter een openbaar platform is en stuurde zo al verscheidene keren persoonlijke tweets de wereld in. Een greep uit zijn berichten: Goeie morgen boe… Kga nu nog maar opstaan Is Henry with you now? Not at all. Want to learn to know you… You to? Heb geen oog dichtgedaan na onze telefoon… XX PS: Ford zware klap.

8. William Shakespeare (IAM_SHAKESPEARE)

De oprichter van dit Twitterprofiel is iemand met veel tijd: hij startte met het doel om het volledige werk van William Shakespeare regel per regel te tweeten. Momenteel heeft hij alle 112.000 regels al twee keer gedeeld en is hij met de derde ronde bezig. Een welkome afwisseling voor Twitteraars die houden van wat poëzie tussendoor.

9. Not Mark Zuckerberg (@notzuckerberg)

Ook Facebook-oprichter Mark Zuckerberg ontsnapt niet aan een parodie-account. De beheerder van dit profiel steekt de draak met Facebook. Hij schuwt daarbij geen kritiek: You can now flag items on Facebook as false in order to help us weed out hoaxes. Which reminds me, please stop flagging our privacy policy.

10. Faces in Things (@FacesPics)

Een Twitterprofiel dat het kind in u weer naar boven brengt, is ‘Faces in Things’. Het opzet: foto’s van allerhande voorwerpen waar je een gezicht in kan zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *