inbound-seo

Social Media Buttons Toevoegen op je Website is Hot!

Tegenwoordig zie je het overal, social media buttons worden volledig geïntegreerd in verschillende soorten websites. De integratie van social media kanalen is dan ook een belangrijk element. Google is nog steeds afhankelijk van wat mensen nu echt ‘leuk’ vinden. Hiervoor wordt gekeken naar de belangrijkste sociale media kanalen als Facebook, Twitter en Google+. Om social media toe te voegen aan je website bestaan er enkele handige tools, die je hierbij kunnen helpen. Als je nog geen WordPress gebruikt als CMS voor je website, raad ik je het gebruik van deze tools zeker aan. Zonder WordPress kan je ook zeer gemakkelijk social media aan je website toevoegen.

All In One Social Media Buttons Tool

De bekendste All In One tool is AddThis, deze tool is heel gemakkelijk te integreren in je statische of dynamische website. Als je een account aanmaakt, krijg je een mooi overzicht van hoeveel daily shares & clicks je hebt gekregen. Handig toch? Je kan ook diverse social media kanalen toevoegen, gaande van Facebook, Twitter en Pinterest tot Google+? Met een simpele integratiecode is het zo gepiept en kan je aan de slag gaan. 

Facebook Like Box

Ben je enkel een Facebook fan? Dan kan je de Facebook Like Box gebruiken. Deze tool werd speciaal ontworpen door de developers van Facebook om je te helpen Facebook makkelijk te integreren. Je kan perfect aanvinken welk soort box je wilt gebruiken op je website. Je linkt deze aan je eigen Facebook-pagina en je bent vertrokken! Gebruikers kunnen nu je website op een heel makkelijke manier ‘Liken’ en ‘Sharen’.

Google+ Niet Vergeten!

Google+ is een social media kanaal dat nog niet heel populair is, toch raden we je aan om deze te ingregreren op je website. Dit helpt je zeker en vast bij het sneller opnemen van je content door Google. De +1 Button kan je heel makkelijk op je website plaatsen en zal je zeker een handje helpen bij het sneller circuleren van die waardevolle content op het internet! Het helpt je ook bij het linkbuilding om je inkomende links te verhogen. Hierdoor ga ja dan weer automatisch hoger scoren in Google. Er zijn social media knoppen beschikbaar voor elk platform: Twitter, Facebook, Reddit, Digg, Slashdot, Pinterest, Instagram… Dit zijn enkele bekende social media platformen, die je zeker wil integreren. Door deze social media buttons toe te voegen, bied je de mogelijkheid om je content automatisch de wereld rond te sturen. Dit is een effectieve manier, die zeker vruchten zal afwerpen! Heb je hulp nodig bij het configureren van deze buttons op je website? Laat het ons weten!

Update 08/10/2013 – Flare plugin

Sinds kort maken we gebruik van de social bar “Flare”. Deze plugin voor WordPress laat je toe om je artikelen te sharen op alle sociale netwerksites. De social bar schuift mee naarmate je scrollt en laat eenvoudig toe om te sharen. Wanneer een artikel wordt gedeeld, zal het aantal “flares” steeds toenemen. De bedoeling is om zoveel mogelijk flares te krijgen. Dit will zeggen dat je artikel zeer populair is. Je kan de plugin downloaden op http://www.dtelepathy.com/

iValue
Online performance bureau te Antwerpen. Specialist in online marketing en strategie. Officieel Google Partner met no-nonsense attitude.
Bekijk het auteursprofiel
Geplaatst in: Inbound (SEO), Social Media

Vond je dit bericht nuttig?