Design & development

User experience-design

Bert en Philippe tekenen een boomstructuur uit.

Informatiearchitectuur

Voor we je website, webshop, app of nog wat anders gaan ontwerpen, moeten we een haarscherp beeld krijgen van de informatiebehoefte van je bezoekers. Wat zoeken ze precies? Waaraan hebben ze nood? Op welke toptaken moet je platform inspelen? 

Het spreekt voor zich dat de gebruikers van je platform vlot hun weg moeten vinden naar de informatie die ze zoeken. Een heldere en overzichtelijke structuur is dan ook een must. We zorgen voor een intuïtieve opbouw van alle navigatiestructuren: je menu, indexpagina en zoekfunctie. We houden daarbij in het achterhoofd dat je je website, webshop of app in de toekomst makkelijk moet kunnen uitbreiden. 

Wireframes en prototypes

We denken in detail na over hoe je gebruikers met je nieuwe digitale platform zullen omgaan. Lees: we leggen elk onderdeel van de interactie vast in wireframes, de blauwdruk voor je uiteindelijke platform. 

Ben je niet zeker of een website wel de juiste oplossing is? Ben je overtuigd dat het een app moet worden, maar wil je nog een paar veronderstellingen over het design testen? Dan maken we eerst samen snel een prototype dat we vervolgens testen bij echte gebruikers. Zo weten we meteen welke stappen we verder moeten ondernemen. 

Interfacedesign

Mensen springen vandaag vlotjes van het ene scherm naar het andere. En ze verwachten dat ze de informatie die ze zoeken altijd even makkelijk zullen vinden, op hun computer én hun smartphone. Onze digitale designers vertalen de vereisten van hedendaagse gebruikers naar de allerbeste - lees: effectieve én aantrekkelijke - interfaces. Hun doel? User delight: het geluksgevoel dat je - meestal ongemerkt - overvalt als je vlot door een platform navigeert. En precies dat gevoel draagt bij tot conversie, en vooral: aan de algemene emotie die mensen krijgen als ze aan jouw merk denken.

Bouwen en valideren

Voor het ontwerpen en bouwen van je platform baseren we ons uiteraard op data en bewezen standaarden omtrent de gebruiksvriendelijkheid. Maar we testen het platform in wording ook voortdurend: zo ontdekken we snel wat echt werkt en wat minder belangrijk is. 

Alle ervaring die onze researchers in deze fase over jouw merk en platform opdoen, zetten we ook later - bij het verder bouwen - slim in. We blijven voortdurend optimaliseren, met het oog op een steeds straffere user experience.

Je gebruikerservaring verbeteren?

Contacteer ons