Research & analyse

Naar een werkbare merkstrategie

Een interactieve workshop

Strategische workshop

Tijdens een interactieve workshop duiken we samen met je team in het karakter en de doelstellingen van je merk. We analyseren je organisatiestructuur en -cultuur en je identiteit. We mappen je primaire en secundaire doelgroepen, je werkprocessen en alles wat daarbij komt kijken. Vervolgens kijken we naar wat je beter doet dan je concurrenten. Met als doel: een scherp afgelijnde merkstrategie waarop je kunt bouwen.

Waardepropositie-workshop

Weet je niet precies wat de sterktes van je merk zijn of welke voordelen het best resoneren bij je doelgroep? In een workshop helpt ons onderzoeksteam je - aan de hand van het Value Proposition Canvas - om je producten of diensten te positioneren rondom wat klanten waarderen en nodig hebben.

Eerst bekijken we hoe je aanbod inspeelt op de noden en verlangens van je klanten. Anders gezegd: we brengen de fit tussen je waardepropositie en het profiel van je klanten of gebruikers in kaart. In een volgende stap kijken we naar wat je klanten zelf belangrijk vinden. Met die inzichten verfijnen we niet alleen je kernboodschappen, we bekijken ook hoe je je nog beter kunt onderscheiden van je concurrenten.

Businessmodel-workshop

Voor sommige merken volstaat een workshop waarin we de waardepropositie in kaart brengen, andere hebben wat een uitgebreidere aanpak nodig. Met behulp van het gekende Business Model Canvas peilen we in een workshop naar alle activiteiten en processen die impact hebben op je verdienmodel. We kijken niet alleen naar de spanning tussen je aanbod en de verwachtingen van je publiek, maar brengen het hele speelveld in kaart. Met als resultaat: bevindingen waarmee je je strategie kunt aanpakken én die je inspireren. 

Workshops op maat

Zit je met een acuut probleem of een prangende vraag? Dan organiseren we voor jou een workshop op maat. Het maakt niet uit of het om design, development, content of onlinemarketing draait: onze experts vinden samen met jou de meest geschikte oplossing. 

Meer weten over een werkbare merkstrategie?

Plan een gesprek