User Experience

Bij user experience denk je strategisch na over de digitale contactmomenten met jouw klanten. Je laat gebruikersonderzoek, visual design, copywriting en interactie vlot samenwerken om je merk te versterken.

Onze opdracht bestaat erin om gebruikersnoden met digitale business doelstellingen te laten rijmen. De website of de applicatie die je zo opbouwt, wordt op die manier veel meer dan louter een grafisch ontwerp. Met een uitgedacht design en handige functies zorgen voor we voor doelgerichtheid, een optimale gebruikservaring én klanttevredenheid.

Van concept tot uitwerking

Voor een doordachte opbouw van een website of digitale applicatie steunen we bij iValue op handige, weloverwogen hulpmiddelen. We focussen in onze aanpak op contentstrategie, gebruikersonderzoek, informatie-architectuur (IA), user flows, wireframes en prototyping. Zo vormen we de brug tussen jouw merk en de merkbeleving  van jouw doelpubliek. Maar we kunnen designers en developers ook gerichter briefen over strategie en praktische uitvoering. Zo wijzen alle neuzen in dezelfde richting om jouw digitale aanwezigheid kracht bij te zetten.

Contentstrategie

Bij het opmaken van een nieuwe website of een redesign, stel je best prioriteiten in het aanbieden van informatie. Je speelt daarmee in op de behoeften van je gebruiker en koppelt deze aan je bedrijfsdoelstellingen. iValue werkt daartoe met duidelijke schema’s die de structuur (IA) en een grote hoeveelheid aan paden (user flows) visueel in kaart brengen. De huidige en de gewenste situatie worden naast elkaar gelegd, vergeleken en verbetert.

Wireframes

Het is belangrijk om een duidelijk overzicht te maken van de opbouw van elke pagina van je website. En per pagina ook alle onderdelen in kaart te brengen, zowel functioneel als interactief. Dit is het terrein van de wireframing. Wireframes zijn noodzakelijk om site te (her)bouwen en de puzzelstukken van de site mooi in elkaar te laten passen.

Prototyping

Prototypes gaan nog een stapje verder: ze bieden een designmatige oplossing voor bestaande usability en UX-problemen. Door interacties verder uit te werken en de opmaak mee te verwerken, krijg je een bijna live ervaring van hoe de site er uit zal zien en moet functioneren.