E-commerce

E-commerce zit in de lift. Ook voor jouw bedrijf?

Belgen doen het steeds vaker: shoppen op het internet. Hun drempelvrees verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het potentieel in deze markt is gigantisch.

Klanten

E-commerce in België

Ruim 3 op 5 Belgen koopt regelmatig online. Hiermee heeft België haar achterstand op vlak van e-commerce weggewerkt. Er is meer vertrouwen en het aanbod is exponentieel gestegen. Populaire aankopen bij de Belgen zijn vooral vliegtuigtickets, reizen, hotelboekingen, verzekeringen en tickets voor evenementen.

Uit een studie van de Belgische e-commerce vakvereniging BeCommerce van begin 2016 blijkt dat we producten vooral aankopen bij populaire aanbieders, zoals Amazon, Bol.com en Zalando.

De e-commerce omzet? Die vloeit naar het buitenland

In 2015 bedroeg de totale jaaromzet van de Belgische e-commerce meer dan 7 miljard euro. Maar 70% daarvan gaat naar buitenlandse webshops. Van een gemiste kans gesproken! Je weet dat Belgen graag online kopen, maar je blijft weg van e-commerce? Doodzonde!

E-commerce marketing, wat is dat?

E-commerce marketing versterkt jouw webshop of website waarop online transacties gebeuren. Want een webshop zonder marketing is een nutteloze investering. Simpel gezegd: bij e-commerce marketing leiden we jouw doelgroep naar je website en overtuigen we hen om er producten of diensten te kopen.

Om je doelen te bereiken, passen we verschillende technieken toe, zoals SEO-marketing, social media marketing en marketing automation.

Elimineer alle twijfels van je bezoekers

Mensen twijfelen vaak lang alvorens ze een eerste aankoop doen op een webshop. Als dat eenmaal succesvol is verlopen, komen ze gemakkelijk terug. Maar dan moeten ze wel tot die eerste aankoop geraakt zijn.

Je website mag je doelgroep dus niet verwarren. Hen overtuigen met e-commerce marketing doe je in elke stap van het aankoopproces: van overweging tot levering.

Abisco - Gaetan Lagrange

Door onze jarenlange samenwerking met iValue gebeurt de lead generation van Abisco vandaag volledig met online activiteiten.
De omzet van onze webshop stijgt nu al voor het vierde jaar op rij tussen 15 en 20%.

Gaetan Lagrange
Abisco NV

Onze aanbevelingen voor webshops

Elke doelgroep heeft andere behoeftes. Vanuit onze ervaring ondervinden we een groot succes bij onze klanten met deze diensten.

Contacteer ons

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van online marketing nieuws en tips om jouw online activiteiten te verbeteren.

 

better results online