E-commerce zit in de lift. Ook voor jouw bedrijf?

Belgen doen het steeds vaker: shoppen op het internet. Hun drempelvrees verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het potentieel in deze markt is gigantisch.

België werkte de achterstand op het vlak van e-commerce weg

Ruim 3 op 5 Belgen koopt online

Ruim 3 op de 5 Belgen koopt online. Dat bewijst dat België haar achterstand op het vlak van e-commerce wegwerkte.

Het vertrouwen neemt toe

Veel mensen twijfelen lang voor ze een eerste aankoop doen bij een webshop. Als die eerste ervaring goed is, komen ze makkelijk terug.

Het aanbod stijgt jaar na jaar

In 2016 bedroeg de jaaromzet van e-commerce in België meer dan 9 miljard euro. 50% daarvan ging naar buitenlandse webshops. Een gemiste kans!

Strategie verzekert succes

Een succesvolle webshop heeft een strategie nodig. Het is een combinatie van branding, gebruikerservaring en adverteren op het juiste moment.

Onze ervaring in jouw sector

Rombouts
SupraBazar
Luxedy
Pelckmans
Selexion
Keldermans
Hubo
Abisco
e-commerce ivalue receptie

E-commerce in België

Ruim 3 op 5 Belgen koopt regelmatig online. Dat houdt in dat België haar achterstand op vlak van e-commerce wegwerkte. Er is meer vertrouwen en het aanbod steeg exponentieel. De populairste aankopen onder Belgen zijn vliegtickets, reizen, hotelboekingen, verzekeringen en tickets voor evenementen.

Begin 2016 deed BeCommerce, de Belgische e-commerce vakvereniging, een studie. Daaruit bleek dat we vooral producten van grote aanbieders zoals Amazom, bol.com en Zalando kopen. In 2015 bedroeg de totale jaaromzet van de Belgische e-commerce meer dan 7 miljard euro. 70% daarvan gaat naar buitenlandse webshops. Wat een gemiste kans! Je weet dat Belgen graag online kopen, maar je blijft weg van e-commerce? Doodzonde!

ivalue ecommerce jacob

Wat is e-commerce marketing?

E-commerce marketing versterkt elke webshop of website waarop transacties plaatsvinden. Investeer je wel in je webshop maar niet in marketing? Dat is zonde van je geld. Via e-commerce marketing leiden we je doelgroep immers naar je website en overtuigen we hen om je producten of diensten te kopen.

We passen verschillende technieken toe om je doelen te bereiken. Denk daarbij onder andere aan SEO marketing, social media marketing en marketing automation.

Veel mensen twijfelen lang voor ze een eerste aankoop doen bij je webshop. Als hun eerste ervaring met je webwinkel eenmaal goed is komen ze echter makkelijk terug. Daarom zetten we deze technieken niet alleen in om meer bezoekers naar je webshop te leiden, maar ook om ze te begeleiden en overtuigen doorheen het aankoopproces.

Google Shopping: een must voor je webshop

Heb je een webshop? Dan klinkt de term Google Shopping je waarschijnlijk bekend in de oren. Het winkelplatform van Google kende de laatste jaren een enorme groei in België en is een must voor winkels die hun producten ook online willen promoten.

Wil je meer weten over hoe we Google Shopping inzetten om jouw online omzet te vergroten? Bekijk dan dit filmpje. Marco, onze Google Shopping-expert, geeft je in deze video een aantal concrete tips die je meteen kunt toepassen op je eigen campagnes.

Onze krachtpatsers voor e-commerce

Online adverteren

Breng de juiste boodschap bij de juiste persoon, op het juiste moment in het aankoopproces en via het gepaste kanaal.

Content marketing

We begeleiden je bezoekers door het aankoopproces door relevante en waardevolle informatie te verstrekken.

Conversie-optimalisatie

Een geoptimaliseerde website scoort hoger in de rankings van zoekmachines. Daardoor belanden meer mensen op je website.

We kozen voor iValue omdat we zelf de expertise niet in huis hadden. Hun totaalaanpak met strategie, advertising, content marketing en UX design hielp ons op korte termijn vooruitgang te boeken. De basis van onze webshop was wel goed, maar converteerde te weinig. Samen met iValue pakten we dit aan. Met resultaat!
sofie-geyskens
Sofie Geyskens
Head of Marketing & E-commerce
Selexion

Op zoek naar een digitaal marketingplan,
online campagnes of oplossingen voor je e-commerce?