E-commerce zit in de lift. Ook voor jouw bedrijf?

Belgen doen het steeds vaker: shoppen op het internet. Hun drempelvrees verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het potentieel in deze markt is gigantisch.

België heeft de achterstand op het vlak van e-commerce weggewerkt

Ruim 3 op 5 belgen koopt online

Ruim 3 op 5 Belgen kopen regelmatig online. Hiermee heeft België haar achterstand op het vlak van e-commerce weggewerkt.

Het vertrouwen neemt toe

Mensen twijfelen vaak lang alvorens ze een eerste aankoop doen op een webshop. Als dat eenmaal succesvol is verlopen, komen ze gemakkelijk terug.

Het aanbod stijgt jaar na jaar

In 2016 bedroeg de jaaromzet van e-commerce in België meer dan 9 miljard euro. 50% daarvan ging naar buitenlandse webshops. Een gemiste kans!

Strategie verzekert succes

Een succesvolle webshop heeft een strategie nodig. Het is een combinatie van branding, op het juiste moment adverteren en user experience.

Onze ervaring in jouw sector

Hubo
Selexion
Rombouts
Royal Delivery
Keldermans
Abisco
Pelckmans
SupraBazar
Luxedy

E-commerce in België

Ruim 3 op 5 Belgen koopt regelmatig online. Hiermee heeft België haar achterstand op vlak van e-commerce weggewerkt. Er is meer vertrouwen en het aanbod is exponentieel gestegen. Populaire aankopen bij de Belgen zijn vooral vliegtuigtickets, reizen, hotelboekingen, verzekeringen en tickets voor evenementen. 

Uit een studie van de Belgische e-commerce vakvereniging BeCommerce van begin 2016 blijkt dat we producten vooral aankopen bij grote aanbieders zoals Amazon, Bol.com en Zalando. In 2015 bedroeg de totale jaaromzet van de Belgische e-commerce meer dan 7 miljard euro. 70% daarvan gaat naar buitenlandse webshops. Van een gemiste kans gesproken! Je weet dat Belgen graag online kopen, maar je blijft weg van e-commerce? Doodzonde!

E-commerce marketing, wat is dat?

E-commerce marketing versterkt jouw webshop of website waarop online transacties gebeuren. Want een webshop zonder marketing is een nutteloze investering. Simpel gezegd: bij e-commerce marketing leiden we jouw doelgroep naar je website en overtuigen we hen om er producten of diensten te kopen.

Om je doelen te bereiken, passen we verschillende technieken toe, zoals SEO-marketing, social media marketing en marketing automation. Mensen twijfelen vaak lang alvorens ze een eerste aankoop doen op een webshop. Als dat eenmaal succesvol is verlopen, komen ze gemakkelijk terug. Je doelgroep overtuigen met e-commerce marketing doe je in elke stap van het aankoopproces: van overweging tot levering.

Google Shopping, een must voor je webshop

Google Shopping zal je wellicht bekend in de oren klinken als je een webshop bezit. Het winkelplatform van Google kende de laatste jaren een enorme groei in België en is een must voor winkels die hun producten ook online willen promoten. Nog een update nodig? Ideaal want onze Google Shopping expert Marco, geeft je in onze eerste expertise video een paar concrete tips voor je campagnes.
Bekijk de video en het volledige artikel met 10 concrete tips in ons blogoverzicht. 

Onze krachtpatsers voor e-commerce

Online adverteren

Breng de juiste boodschap bij de juiste persoon, op het juiste moment in het aankoopproces en via het gepaste kanaal.

Content marketing

Geef je bezoekers relevante en waardevolle informatie. Informatie die hen helpt een goede aankoopbeslissing te nemen.

Conversie-optimalisatie

Met een geoptimaliseerde website scoor je hoger in de rankings van zoekmachines en verzamel je meer clicks.

Onze lead generation gebeurt vandaag volledig met online activiteiten. De omzet van onze webshop stijgt nu al voor het vierde jaar op rij tussen 15 en 20%
Lagrange Gaetan
E-commerce manager
Abisco NV